DSD

Utoljára módosítva: 2017. március 22. (szerda) 13:49

DSD I. nyelvvizsga a Béke Utcai Általános Iskolában 

8. osztályos diákjaink immár 5 éve kapnak lehetőséget a DSD I. (Deutsches Sprachdiplom der Kulturministerkonferenz) nyelvvizsgára A2/B1-es szinten, amennyiben a Béke Utcai Általános Iskolában tanórai keretek között tanulják a német nyelvet.

A világ több mint 70 országában működik ez a vizsgarendszer, Magyarországon 40 általános és középiskola vesz részt az országok közötti projektben. A nyelvvizsga-bizonyítványokat a német állam állítja ki.

A tanórák és az előkészítő órák együttesen készítenek fel a nyelvvizsgára.

A vizsga egy írásbeli és egy szóbeli részből áll. Az írásbeli vizsga tartalmaz egy olvasás és egy hallás utáni szövegértés tesztet, valamint egy értekező fogalmazás megírását. A szóbeli vizsgán a megadott témakörökben (mindennapi élet), illetve egy választott témában kell bizonyítani a beszédtudást.

A 7. osztályosok számára próbavizsgát szervezünk, ahol a szóbeli vizsgához hasonlóan adhatnak számot tudásukról, a felkészülési folyamat részeként kipróbálhatják a vizsgahelyzetet.

Mindkét esetben a német államot képviselő vizsgaelnök értékeli a vizsgázók tudását.

 

Panaszkezelés iskolánkban

Utoljára módosítva: 2016. november 21. (hétfő) 18:01

Tisztelt Szülők!

Feltételezem, hogy a „békeutcás” szülők bizalommal voltak iskolánk iránt akkor, amikor gyermeküknek közösségünket választották. Erre a bizalomra különösen akkor van nagy szükség, amikor a mindennapi élet kikerülhetetlen velejárójaként a diák-pedagógus, a szülő- pedagógus kapcsolatban konfliktusok keletkeznek. Ezek megoldása csak a családi és intézményi keretek között zajló nevelés kompetenciáinak kölcsönös elismerésére épülhet. 

kezfogas

Nem jellemző, de időnként szülői reagálásként elhangzik: „Lerendezem én ezt az ügyet, majd betelefonálok a tankerületbe!”. Bár működik a dolog, azonban a panasz kivizsgálása, illetve a megoldás keresése kikerülhetetlenül visszakerül abba a közösségbe, azokhoz a szereplőkhöz, ahol, illetve akik között a konfliktus vélt vagy valós oka keletkezett.

A hasonló helyzetek további és pozitív tanulsága annak felismerése, hogy a probléma megoldása az érintettek közvetlen megszólításával itt a Béke és Jósika utca sarkán hatékonyan és gyorsabban megtehető. Úgy gondolom, hogy nemcsak eredményesebb, hanem lelkünknek is könnyebb az utóbbi út! 

Természetesen a panaszkezelési eljárás kezdeményezése nem jelenti a Szülő lemondását a jogorvoslat lehetőségéről!

Kívánom mindnyájunknak, hogy a panaszkezelés, ha mégis szükséges, akkor az eljárásrend 3. pontjának megfelelően záródjon le!

Szeged, 2016. október 13.

Tisztelettel:

Mészáros Zsolt
igazgató

 

Felhívás

Utoljára módosítva: 2016. április 15. (péntek) 18:13

Tájékoztatás

 

Tisztelt Szülő!

Bizonyára értesült arról, hogy a pedagógus szakszervezetek 2016. április 20. napjára (szerda) sztrájkot hirdettek. Ehhez a megmozduláshoz iskolánk közalkalmazottai is csatlakozni kívánnak.

Tájékoztatjuk, hogy a sztrájk idején nem végzünk oktató-nevelő munkát, de a még elégséges szolgáltatások keretében a gyermekek felügyeletéről és étkeztetéséről 6:45 és 16:45 között az intézmény nyitvatartási idejében kötelesek vagyunk gondoskodni.

Kérjük, az itt letöllthető nyilatkozaton jelölje, hogy mit igényelnek  erre a napra, és  április 18-ra (hétfőre) szíveskedjék eljuttatni intézményünknek!

A gyerekek vittek haza ilyen nyilatkozatot.

Mészáros Zsolt
igazgató

 
Utoljára módosítva: 2016. szeptember 16. (péntek) 10:33

2016-2017. tanév

 szerkesztés alatt

1.a
osztálytanító: Varga Valéria

 

 

1.b
osztálytanító: Ács Eleonóra

 

Matematika verseny

Utoljára módosítva: 2016. március 04. (péntek) 10:49

TIT Kalmár László Kárpát-medencei Matematika Verseny
Csongrád megyei fordulója

 

 

 

 

Helye: Béke Utcai Általásos Iskola 

Ideje: 2016. március 19. (szombat) 1100 óra

 

1 / 12 oldal

vakacio

2017. augusztus 18. péntek
Ilona, Ilka

Holnap
Huba
napja lesz.

mozanaplo

boldogiskola

tamop logo

Deutsches Sprachdiplom 300x218

logo comenius program

dth